Bédana hidroksipropil métilselulosa HPMC sareng hidroksiétil selulosa HEC

Aya monosodium glutamat industri, karboksimétil selulosa, hidroksipropil métil selulosa, jeunghidroksiétil selulosa, nu panglobana dipaké.Diantara tilu jinis selulosa, anu paling hese dibédakeun nyaéta hidroksipropil métilselulosa sareng hidroksiétil selulosa.Hayu urang ngabédakeun dua jinis selulosa ieu dumasar kana kagunaan sareng fungsina.

Salaku surfaktan non-ionik, hidroksiétil selulosa boga sipat di handap ieu salian suspending, thickening, dispersing, flotation, beungkeutan, film-ngabentuk, ingetan cai jeung nyadiakeun koloid pelindung:

1. HEC sorangan non-ionik sarta bisa hirup babarengan jeung rupa-rupa polimér larut cai lianna, surfactants, jeung uyah.Ieu mangrupa thickener koloid unggulan ngandung solusi éléktrolit konsentrasi luhur.

2. Dibandingkeun jeung métil selulosa dipikawanoh tur hydroxypropyl métil selulosa, kamampuh dispersing of HEC teh awon, tapi koloid pelindung boga pangabisa neneng.

3. Kapasitas ingetan cai téh dua kali saluhur nu ti métil selulosa, sarta mibanda pangaturan aliran hadé.

4. HEC téh leyur dina cai panas atawa tiis, sarta teu endapanana dina suhu luhur atawa ngagolak, jadi mibanda rupa-rupa kaleyuran jeung ciri viskositas, kitu ogé gelation non-termal.

pamakéan HEC: umumna dipaké salaku agén thickening, agén pelindung, napel, penstabil jeung persiapan emulsion, jelly, salep, lotion, clearing panon.

Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) aplikasi bubuka:

1. Industri palapis: salaku thickener, dispersant sarta penstabil dina industri palapis, éta boga kasaluyuan alus dina cai atawa pangleyur organik.salaku cet remover.

2. manufaktur keramik: loba dipaké salaku map di pabrik produk keramik.

3. Batur: Produk ieu ogé loba dipaké dina kulit, industri produk kertas, buah jeung sayuran pelestarian jeung industri tekstil, jsb.

4. percetakan tinta: salaku thickener, dispersant jeung penstabil dina industri tinta, éta boga kasaluyuan alus dina cai atawa pangleyur organik.

5. Plastik: dipaké salaku agén release kapang, softener, pelumas, jsb.

6. Polyvinyl klorida: Ieu dipaké salaku dispersant dina produksi polyvinyl klorida, sarta éta agén bantu utama pikeun persiapan PVC ku polimérisasi gantung.

7. Industri konstruksi: Salaku agén cai-panahan na retarder pikeun slurry keusik semén, ngajadikeun slurry keusik pumpable.Dipaké salaku binder dina némpelkeun plastering, gips, bubuk putty atawa bahan wangunan séjén pikeun ngaronjatkeun spreadability sarta manjangkeun waktu operasi.Hal ieu dipaké salaku némpelkeun pikeun ubin keramik, marmer, hiasan plastik, salaku enhancer némpelkeun, sarta ogé bisa ngurangan jumlah semén.Ingetan cai tina HPMC bisa nyegah slurry ti cracking alatan drying gancang teuing sanggeus aplikasi, sarta ningkatkeun kakuatan sanggeus hardening.


waktos pos: Oct-20-2022